Putovanja

Putovanja. Destinacije. Snovi. Lutanja
Mesta koja smo posetili i ona koja želimo da posetimo.
Žudnja za otkrićima koja nikad ne prestaje.

trips & brand

COSCHEDULE - PROBAJTE, MOŽDA SE I VI ZALJUBITE

Dragana Jovančević / 27.01.2017.

Da li ste ikada doživeli onaj trenutak kada vas ispuni u potpunosti osećaj da ste povezani neraskidivim nitima i da je upravo to ono što ste oduvek želeli? Neki od vas će reći da ne postoji, neki da je o tome sve već rečeno a neki da su oduvek želeli da to dožive. LJubav na prvi pogled. Déjà vu. A ljubav na prvu probu? Ne, nije ono što ste pomislili!


CoSchedule kalendar


Kao Freelance Digital Marketing and Brend konsultant svakodnevno kreiram, distribuiram i promovišem sadržaj koji će privući određeni deo publike kojima su potrebne usluge iz oblasti digital marketinga i brendiranja. Da kreiram sadržaj koji će im biti od značaja i da privučem i zadržim njihovu pažnju nije dovoljno samo znanje iz navedenih oblasti. Potrebna je i marketing strategija koja će pomoći da se pravi sadržaj nađe pred pravom publikom u pravo vreme. Potreban je marketing plan i marketing kalendar. A ako taj kalendar može umesto vas da objavljuje sadržaj, deli ga na društvenim mrežama birajući za to najbolje moguće vreme, da analizira postignute rezultate i sam popunjava praznine u rasporedu onda je neizbežno da osetite ono što sam i ja osetila i od tada ne mogu bez njega-ljubav na prvi pogled/prvu probu. Pogledajte, probajte, možda se i vi zaljubite.


CoSchedule from Garrett Moon on Vimeo.

Postoji više planova i više varijanti na koje možete da se pretplatite. Ja koristim plan za blogere i one koji samostalno obavljaju svoju delatnost-Solo Marketing. Lakoća kojom upravljam svojim Content Marketingom, Social Media Marketingom i mogućnost da kontrolišem sve delove inbound marketing procesa skinula je veliki teret sa mojih leđa i sada to radim opuštenije i organizovanije. Uz pomoć CoSchedule kalendara moguće je planirati aktivnosti i nekoliko meseci unapred. Evo kako izgleda moj prvi plan.


Moj CoSchedule kalendar


Svi oni koji se bave Content marketingom, Copywriting-om ili Storytellingom znaju koliku moć ima adekvatno napisan naslov. Prema Copyblogger-u 80% ljudi će pročitati vaš naslov a samo 20% će pročitati text u potpunosti, zato je bitno da naslov privuče njihovu pažnju i izazove želju da se tekst pročita do kraja. Ovaj kalendar ima fantastičnu mogućnost da analizira i oceni kvalitet vašeg naslova, i tako možete odmah da ga usavršite.

Kalendar je lak za korišćenje. Sve što treba da uradite je da kliknete na određeni datum i izaberete da li hoćete novi članak, poruku za neku od društvenih mreža, belešku, zadatak ili možda želite da kreirate događaj. Kada je u pitanju poruka za društvene mreže, post može biti tekstualni, a možete postaviti i fotografiju, video ili link i izabrati željenu društvenu mrežu, kao i vreme kada želite da objavite post. Postoji mogućnost da aplikacija umesto vas izabere najbolje vreme za post na određenoj društvenoj mreži, kao i da taj post ponovi kada imate prazninu u rasporedu.


CoSchedule kalendar-Društvene mreže


Novi tekst možete dodati ili napisati direktno u aplikaciji klikom na Create New Article. Nakon izbora naslova i osobe kojoj se dodeljuje zadatak (u slučaju solo marketing plana to ste vi) kao i izbora oznake boje za vaš post u kalendaru radi lakšeg snalaženja i bolje organizacije, možete odabrati jednu od sledećih opcija: Text Editor, Upload File, Google Docs, Wordpress ili Evernote i nastaviti rad na vašem tekstu. Tu na licu mesta možete da isplanirate zadatke (prevod, dizajn, izbor fotografija, SEO optimizacija teksta, editovanje teksta i slično) koje pre objavljivanja treba da završite i odredite vremenski rok u kom treba da ih ostvarite. CoSchedule će vas dan pre tog roka obavestiti mejlom da imate isplanirane obaveze.

U nastavku imate mogućnost da dodate kampanje za društvene mreže, koje možete podesiti da budu objavljene istog dana kad i blog post, sutradan, nedelju dana nakon objave posta, mesec dana nakon objave posta ili možete da izaberete datum koji vama najviše odgovara.


CoSchedule kalendar-Editor, analiza naslova i requeue

Coschedule kalendar omogućava integraciju sa sledećim alatima i društvenim mrežama: Google Docs, Evernote, WordPress, Chrome Extension, Google Analytics, Headline Analyzer, Bitly, Buffer, Tublr, Twitter, Pinterest, Facebook, LinkedIn, Google+ i Instagram, što daje odličnu mogućnost da se isplaniraju aktivnosti unapred, podesi sve i pusti da aplikacija odradi svoj deo posla. Vama samo ostaje da pratite kako se stvari odvijaju i analizirate dobijene podatke, aktiviranjem CoSchedule Dashboard u vašoj Google Analitici ili prateći izveštaj o Top Sadržaju (Top Content Report).


CoSchedule kalendar-Google analitika


Sad znate sve, a ako imate sreće da radite u nekoj većoj kompaniji kojoj više odgovara neki od naprednijih planova možete da koristite i neke opcije koje su meni nažalost trenutno nedostupne. Pa šta čekate? Probajte, možda se i vi zaljubite.