Putovanja

Putovanja. Destinacije. Snovi. Lutanja.
Mesta koja smo posetili i ona koja želimo da posetimo.
Žudnja za otkrićima koja nikad ne prestaje.

trips & brand

JD Mad Brand Akademija - Naučite našto novo. Osvojite nove vrhove!

Dragana Jovančević / 01.02.2018.

Saznaj više»
LA PAZ - muzika vetra u gnezdu orla

Dragana Jovančević / 06.06.2018.

La Paz

AYurway Kawthur, što znači belo, vetar, život ili živeo kondor, a što se sve zajedno može prevesti kao: „Živeo beli kondor - gospodar vetrova“, naziv je grupe uz čiju muzike sam putovala Bolivijom, upoznajući se sa običajima starim stotinama godina.

Andski kondor u Boliviji predstavlja jedan od najvažnijih simbola. Davno pre nego što je osnovan grad u kojem u jednom od najpoznatijih restorana- Huari uživam u andskoj kuhinji i tradicionalnoj folklornoj predstavi, na nadmorskoj visini od 3700 m nekada su bila samo orlova gnezda.

Pročitaj ceo tekst»

Kako da kreirate jedinstveno iskustvo i stvorite lojalne potrošače

Dragana Jovančević / 06.06.2018.

Da li je vaš posao vodjen svrhom? Da li je vaša svrha da učinite život vašim klijentima lepšim, lakšim i boljim? Da li to radite uzimajući u obzir njihovo jedinstveno iskustvo, jer jedinstveno iskustvo i lični angažman su ono što potrošače čini odanima?

Pročitaj ceo tekst»

Zašto vam je potrebna dobra hosting kompanija za vaš website?

Dragana Jovančević / 06.06.2018.

Danas, zahvaljujući Internetu, pojedinci i kompanije mogu postići globalnu vidljivost kreiranjem web sajta koji će, zahvaljujući web hosting kompanijama, biti dostupan na mreži svuda na svetu.

Pročitaj ceo tekst»

INTEGRISANI KANALI DIGITAL MARKETING KOMUNIKACIJA - tvoj put do uspeha

Dragana Jovančević / 21.02.2017.

U današnjem svetu digitalnih komunikacija nemoguće je zamisliti poslovanje bez upotrebe više različitih kanala marketinških komunikacija kao i više različitih sredstava koja služe za prenošenje poruke do krajnjih potrošača. Okruženje u kojem potrošači primaju poruku predstavlja kanale marketinških komunikacija i među najznačajnije među njima možemo uvrstiti website, kao i društvene mreže, reklamiranje na Google mreži itd.

Sve kanale marketinških komunikacija možemo podeliti u tri grupe

Pročitaj ceo tekst»

Valparaiso - Nerudino utočište

Dragana Jovančević / 01.02.2017.

“Utvrdio sam kuću.
Prvo sam je napravio od vazduha.
Potom sam podigao u vazduh zastavu
i ostavio je obešenu
o nebeski svod, zvezde
svetlo i tamu…”.

Tako je Neruda opisao svoju kuću u poemi La Sebastiana koju je napisao 1961. godine povodom njenog svečanog otvaranja.Ova kuća koju je sagradio njen bivši vlasnik arhitekta Sebastian Koljado (Sebastián Collado), u čiju čast je i dobila ime, postaće njegovo utočište.

Pročitaj ceo tekst»

COSCHEDULE - PROBAJTE, MOŽDA SE I VI ZALJUBITE

Dragana Jovančević / 27.01.2017.

Da li ste ikada doživeli onaj trenutak kada vas ispuni u potpunosti osećaj da ste povezani neraskidivim nitima i da je upravo to ono što ste oduvek želeli? Neki od vas će reći da ne postoji, neki da je o tome sve već rečeno a neki da su oduvek želeli da to dožive. LJubav na prvi pogled. Déjà vu. A ljubav na prvu probu? Ne, nije ono što ste pomislili!

Pročitaj ceo tekst»

Inbound Marketing - marketing koji privlači turiste

Dragana Jovančević / 12.12.2016.

Da bi privukli turiste u određenu destinaciju, a zatim i vaš turistički objekat, neophodno je da znate koji segment turista predstavlja vašu ciljnu grupu i ko su turisti koje želite da privučete. Treba da izvršite istraživanje kako bi saznali njihove demografske karakteristike, način ponašanja, šta je to što ih motiviše da posete određenu destinaciju i koji su njihovi ciljevi kada je ta poseta u pitanju.

Pročitaj ceo tekst»

Marketinške komunikacije - Vodič za preduzetnike

Dragana Jovančević / 11.12.2016.

Svi oni koji bi želeli da se kao preduzetnici bave turizmom moraju da znaju da turizam osim boravka u određenoj destinaciji podrazumeva i odluku da se ta destinacija poseti. Kako se izdvojiti iz mnoštva sličnih turističkih destinacija i beskrajnog niza preduzetnika koji nude slične usluge? Kako privući pažnju potencijalnih posetioca i učiniti da se oni iz potencijalnih preobrate u prave goste koje ćete vi ugostiti u vašim smeštajnim kapacitetima/ugostiteljskim objektima?

Pročitaj ceo tekst»

brendiranje turističkih destinacija

Dragana Jovančević / 31.08.2016.

Brendiranje je proces kojim turističke organizacije pokušavaju da kreiraju željenu percepciju turističke destinacije, kao specifičnog proizvoda, i podstaknu u svesti potrošača asocijacije na zemlju kao turističku destinaciju. To je proces kojim zemlja izdvaja i individualizuje svoju ponudu u odnosu na ponudu konkurentskih zemalja. Brendiranje je postalo moćna sila. Brend čine ime, izraz, simbol, znak, dizajn, kao i kombinacija svih ovih elemenata uz čiju pomoć se prepoznaje proizvod i pomoću koje se vrši diferenciranje u odnosu na konkurenciju.

Pročitaj ceo tekst»

Božanska trilogija Inka

Dragana Jovančević / 22.08.2016.

Cuzco

Ako ste od onih koji su prepuni neke nejasne slutnje oduvek tragali za nekom nepoznatom zemljom, negde daleko iza duge, onda bi svakako trebali da posetite Peru, veličanstvene Ande koji čuvaju tajnu raskrsnice na kojoj leži puma, posetite svetilišta Pupka sveta i Staru Planinu u kojoj je otkriven davno zabranjeni grad, i dok budete stajali među ruševinama ovog svetilišta udahnite duboko i raširite ruke, i poput kondora uzletite u sopstvenoj mašti, kao da ste se vi sami, bar na trenutak, nekim neobjašnjivim čudom preobratili u tog veličanstvenog kralja Anda što čuva misteriju jedne nekada moćne imperije.

Pročitaj ceo tekst»

Turizam i njegova tajna moć

Dragana Jovančević / 22.08.2016.

Turizam je društveno-ekonomski fenomen čiji se uticaji razvoja mogu posmatrati u različitim sferama (ekonomskoj, geografskoj, psihološkoj, sociološkoj, itd.). Kao pojava, čiji koreni datiraju od samih početaka ljudske civilizacije, obeležio je dvadeseti vek. Njegova glavna obeležja su masovnost i dinamičnost (neki stručnjaci procenjuju da u turističkim putovanjima učestvuje 3,5 milijardi ljudi u svetu Turizam se, kao jedna od vodećih grana u svetu, nalazi odmah iza naftne i automobilske industrije. U mnogim zemljama turizam predstavlja ključnu komponentu izvoznog sektora usluga, a sektor usluga u privredno najrazvijenijim zemljama sveta u proseku zapošljava oko 65% od ukupno zaposlenog stanovništva.

Pročitaj ceo tekst»

Story