Putovanja

Putovanja. Destinacije. Snovi. Lutanja.
Mesta koja smo posetili i ona koja želimo da posetimo.
Žudnja za otkrićima koja nikad ne prestaje.

trips & brand

Zašto vam je potrebna dobra hosting kompanija za vaš website?

Dragana Jovančević / 06.06.2018.

Danas, zahvaljujući Internetu, pojedinci i kompanije mogu postići globalnu vidljivost kreiranjem web sajta koji će, zahvaljujući web hosting kompanijama, biti dostupan na mreži svuda na svetu.

Ove kompanije pružaju uslugu hostinga tako što obezbeđuju fizički prostor na serveru za hostovanje veb sajta. One mogu pružiti ovu uslugu besplatno ili mogu da naplaćuju. Ako imate blog ili mali veb sajt, ovu uslugu možete dobiti besplatno. Što je veća veličina vašeg sajta, i što više usluga vam treba, veći je trošak hostinga.

Troškovi hostinga zavise od karakteristika i lokacije servera. U zavisnosti od toga da li je server lociran u zemlji porekla ili izvan nje, razlikujemo onshore i offshore hosting. Kompanije se odlučuju za offshore hosting zbog dostupnosti ciljne publike, umanjene poreske takse, anonimnosti, privatnosti podataka, sigurnosti i podrške lokalnih vlasti, i to je razlog zašto offshore hosting (van zemlje porekla) nije besplatan i može biti znatno skuplji od hostinga onshore (u zemlji). Na troškove hostinga utiču i devizni kursevi.

Ako koristite vebsajt u komercijalne svrhe, besplatan hosting ne postoji. Na serveru možete dobiti slobodan prostor, ali taj prostor je ograničen i ne može se povećati. Troškovi koji ćete imati zbog negativnog uticaja na sliku brenda (nedostatak ličnog imena domena), ograničenog propusnog opsega, nedostatka tehničke podrške, smanjene pouzdanosti, negativnog uticaja na rangiranje od strane pretraživača, smanjene vidljivosti i sigurnosnih problema će prevazići u velikoj meri ovu početnu pogodnost.

Dakle, ako želite da uspešno poslujete u inostranstvu, odaberite pouzdanu offshore hosting kompaniju koja će vam pružiti kvalitetnu uslugu i tehničku podršku kad god vam zatreba i koja će voditi računa o sigurnosti vašeg sajta.