Putovanja

Putovanja. Destinacije. Snovi. Lutanja.
Mesta koja smo posetili i ona koja želimo da posetimo.
Žudnja za otkrićima koja nikad ne prestaje.

trips & brand

Kako da kreirate jedinstveno iskustvo i stvorite lojalne potrošače

Dragana Jovančević / 06.06.2018.

Da li je vaš posao vodjen svrhom? Da li je vaša svrha da učinite život vašim klijentima lepšim, lakšim i boljim? Da li to radite uzimajući u obzir njihovo jedinstveno iskustvo, jer jedinstveno iskustvo i lični angažman su ono što potrošače čini odanima?

Šta je to što može kupcima obezbediti sasvim novo iskustvo, danas kada ima toliko različitih kanala marketing? Da li je beacon marketing pravo rešenje za vaš poslovni uspeh?

Uspeh vašeg marketinga i vaš poslovni uspeh zavise od toga kolika je dodatna vrednost koju pružate svojim kupcima. Nije dovoljno samo doći do potrošača. Potrošače treba i zadržati. Morate se povezati sa klijentima na ličnom i emotivnom nivou, da ostvarite interakciju s njima i angažujete ih stvarajući za njih potpuno novo iskustvo. Beacon Marketing vam može u tome pomoći.

Šta je to Beacon?

To je mali uređaj koji radi na baterije i koristi BLE tehnologiju. Može se staviti na bilo koje mesto ili objekat. Beacon prenosi signale na uređaje kao što su tableti i pametni telefoni, kada su u blizini, na određenoj udaljenosti.


Beacon


Oni predstavljaju jednostavni način za prodavce da komuniciraju sa potrošačima na fizičkoj lokaciji. Uz pomoć beacon-a određene aplikacije rade pametnije, pružajući pravovremene informacije u skladu sa kontekstom. Uređaji u blizini su povezani u realnom vremenu i mogu primati i dijeliti beacon poruke i razmjenjivati podatke bez potrebe da budu na istoj lokalnoj mreži.

Kako ga možete koristiti?

Tako što ćete pružati relevantne, ciljane poruke i informacije svojim kupcima, uključujući popuste i sugestije prilagođene njima. Praćenjem njihovih navika i preferenci, možete kreirati njima prilagođeno iskustvo, poslati im personalizovane poruke kada su u blizini prodavnice i ponuditi im proizvode za koje su zainteresovani.

Na primer, možete poslati poruku sa slijedećim sadržajem: "Zdravo Sonja, imaš sreće, a tvoje omiljene crvene cipele danas su na popustu od 50%. Požurite, čekaju vas.”


Shose Ad


70% kupaca koji su primili ovu vrstu poruke rekli su da je značajno uticala na njihovu odluku da kupe proizvod tokom te posjete trgovini.

Možete koristiti Beacon marketing bez obzira na industriju u kojoj poslujete. Njegova najveća primena je:

  • u maloprodaji
  • u turizmu i ugostiteljstvu
  • kod turističkih atrakcija (muzeji)
  • u obrazovanju
  • u industriji zabave
  • u zdravstvenoj zaštiti

50% vrhunskih brendova već koristi beacon. Hoćete li biti jedan od njih?

Pre nego što odgovorite na ovo pitanje, zapamtite da je jedinstveno iskustvo i veza na ličnom nivou ono što čini potrošače lojalnim. Beacon Marketing ima moć da transformiše iskustvo potrošača i učini ga jedinstvenim, a od potrošača stvori lojalne potrošače koji će biti pravi ambasadori vašeg brenda.